pojďme si povídat o životě, jaký bývá

Jen krátce o objevování Ameriky

26. 3. 2014 13:27
Rubrika: ze života

Existuje jeden zajímavý videokanál, který se jmenuje TEDtalks. Různí lidé zde hovoří o svých myšlenkách, jak změnit svět k lepšímu, jak řešit konflikty, jak se naučit dobře přemýšlet atd. V zásadě světské věci, které ale obyčejný katolík řeší denně.

Je zajímavé, že někteří lidé přijdou na skvělé a užitěčné myšlenky, jejichž funkčnost je ověřitelná v praxi, doukážou se o ně podělit s druhými a dokáží jim velmi pomoci, nebo přinejmenším nabídnout nový úhel pohledu či inspiraci.

Co mě však na těchto zajímavých myšlenkách zaráží je, že tyto novodobé „objevy Ameriky" jsou již dávno obsaženy v Písmu. Nejen v Novém, ale i ve Starém zákoně. Bible je skutečnou knihou knih, která může být velkou inspirací a její realizace bodem zlomu pro život člověka i velkých skupin a národů. Jen ji umět číst... Jen ji někdy alespoň otevřít a udělat si, na dobrou stařenku, čas...

A tak si říkám, kde že je napsáno „nezkušenému dává moudrost" a „tvá slova, Pane, jsou duch a jsou život"?

Jsem takový přednáškový typ. Miluji přednášky. Jen si někdy říkám, že kdybych si našla trošku času přemýšlet nad slovy Bible, častěji ji číst, třeba bych nemusela nikam jezdit a trávit tolik času v posluchárnách.

Někdy mě zaráší vlastní slepota a natvrdlost. Ale ještě není pozdě, Velikonoce jsou za rohem a postní doba má svoje kouzlo pro plnění nejrůznějších (i velmi dlouhodobých) předsevzetí,že? :)

 

Zobrazeno 422×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio