pojďme si povídat o životě, jaký bývá

Kněží, kteří stojí za to

Aniž bych chtěla někoho soudit (ano, už ten úvod ujišťuješ čtenáře, že psachsprostě soudím), ráda bych v tomto článku poděkovala všem kněžím a zasvěceným osobám, které žijí svou službu opravdově. Je totiž docela možné, že vás neznáme z televizních obrazovek ani nedokážeme citovat nějakou vaši skvělou myšlenku. Ale jistě máte pár duší, které vás znají, důvěřují vám a vkládají vám do rukou své starosti a životy.

Chci poděkovat všem, kdo se obyčejně denně modlí breviář, vylsuhují svátosti a žijí své řeholní sliby den co den. Také těm, ktěří si s farníky vzájemně lezou na nervy a přesto se scházejí o mších. I těm, kteří potí krev při sepisování, případně až při proslovu svých kázání.

Já nemám ráda celebrity. I když mojí oblíbenou celebritou je papež František. Mnohem radši mám ale ty, kterým je za nehty vidět špína každodenní práce, únava a pokora před Božími tajemstvími. 

Všem duchovním, ženám i mužům, kteří bojují sami sebou a spoléhají na Boží pomoc a jeho neomylnost chci moc poděkovat. Věřím, že pro mnohé jste celebritami, jen si vás snad ještě nevšimla Česká televize.

 

Já děkuji všem dělníkům na vinici a prosím je, aby zůstali věrní svému povolání. Potřebuji opravdové kněze a duchovní osoby, kteří jsou věrní, i když je to nepohodlné.

Zobrazeno 1815×

Komentáře

Lenochod

Uplne souhlasím s tebou :) já prostě uplně děkuju za všechny kněze, které jsem měla možnost potkat, ne se všemi jsem se sedla, ale vždy mě nějak inspirovali nebo něčím zaujaly, díky Bohu za ně :)

Jančasignal

Díky za komentáře! :)

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio