pojďme si povídat o životě, jaký bývá

Prázdninový zázrak

12. 8. 2014 21:43
Rubrika: ze života
Na jednom kesťanském setkání jsem slyšela, že zkušenost zázraku si člověk má nechat pro sebe. Nicméně já jsem prožila zázrak, který chci sdílet, ať si o tom říká kdo chce, co chce.

Letos jsme v naší farnosti prožili po delší době první příměstský tábor. Tradici takových pobytů na místní faře zdejší děti neznaly. Snad v okolí, ale u nás ne. Protože máme ve farnosti rodinu, snad i více takovýh, značně namajetných, zvolila jsem nízkoprahový čtyřdenní tábor za symbolickou cenu 240,- Kč + dobrovolné zapůjčení balónu, výtvarného náčiní, napečení buchet apod. Někteří rodiče se divili, někteří se divili a půjčovali, jiní rovnou zaplatili i dýško.

Děti ani vedoucí na táboře nehladověli. Měli jsme všechno vybavení, co si jen člověk může přát, včetně čistých pokojů pro kluky a holky, teplé vody, třímetrové houpačky, prolézačky kovové i ve formě stromu, skákací hrad, bazének, lešení na stavbu hradeb, krytou oratoř na divadlo a florbal. Poslední den jsme zařadili výlet spojený s koupáním v rybníku.

Náš pan farář, jinak údajně fungující pod heslem ,,senioři jsou pro mě perspektivnější", se velmi aktivně zapojil. Koukala jsem, jak s dětmi hraje fotbal a pravidelně se mi jako hlavní vedoucí hlásil, kdy bude k dispozici a kdy ne. Bez problému poskytnul místo erární a dosluhující, svou plně funkční troubu. To vše jsem skutečně nečekala a měla jsem z toho velkou radost.

Při účasti 17 dětí, přičemž nejmladšímu byly 3 roky a nejstaršímu 16 a po sečtení všech nákladů mi na konci tábora ještě zbylo plných 24,- Kč. Jistě: spolupracovali vedoucí, většina vybavení byla jen zapůjčená a jako hlavní cenu jsme zvolili čokolády a nějaké drobné dárky. Nicméně při tom všem mi náš tábor silně připomíná tu příhodu se pěti chleby a dvěma rybami. Za čož patří Nejvyššímu velký dík.

 

 

Zobrazeno 877×

Komentáře

kurCZak

pěkné :-)

Ivka-Iva-el

Nádhera! Bůh je dobrý!

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio